218
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-218,stockholm-core-1.0.4,select-theme-ver-5.2.1,ajax_updown_fade,page_not_loaded,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive
Title Image

Kundcase

"Kristina Gow är en positiv frisk fläkt. Hon sprider energi, är lyhörd, pedagogisk och väldigt lätt att samarbeta med."

STENA LINE

stenaline200x200Lina Hestner Fri, HRBP på Stena Line: Under 2015 genomfördes Stena Lines hittills största utbildningssatsning när vi utbildade våra ombordanställda i diskriminering, trakasserier och kränkande särbehandling. Totalt har 1218 personer genomgått utbildningen. Det positiva som lyfts fram är interaktion med andra kollegor, kunskapen man fått med sig och kursens upplägg och innehåll. Medarbetarna upplevde också att de kommer ha nytta av utbildningen i sitt arbete då de blivit mer medvetna och nu har beredskap som är nödvändig om de skulle hamna i situationer som relaterar till ämnet. Totalt är ca 90 % av de som gått utbildningen är positiva eller mycket positiva.

Samtliga utbildningar genomfördes av Kristina Gow, Visdom Utbildning tillsammans med Stena Lines Hr avdelning.

En Ledarutbildning inklusive kursupplägg genomfördes för HR Business Partners under 2016 för att fortsätta utbilda på Stena Lines fartyg under 2016/2017.

Kristina Gow har med stor entusiasm och glädje spridigt medvetenhet och kunskap om dessa frågor ombord på Stena Lines fartyg. Kristina besitter en unik förmåga att möta och se individerna i dessa grupper, även de som på förhand är negativa. Jag kan starkt rekommendera Kristina till liknande uppdrag.

 

SÄTT FÄRG PÅ GÖTEBORG

sfp_rgb_orange-kopiaI projektet Sätt färg på Göteborg arbetar en projektgrupp för att inspirera och inbjuda arbetssökande ungdomar att bli målarlärlingar. Knutet till projektet är tio fadderföretag inom måleribranschen. Målet är att 40 % av ungdomarna ska vara kvinnor.

Visdom Utbildning anlitades för att få hjälp med att skriva mångfaldspolicy samt handlingsplan om trakasserier och sexuella trakasserier. Dessutom hade Kristina Gow flera workshops för projektgruppen och chefer för fadderföretagen.

Saman Fattah, som är projektledare,  uttalar följande när det gäller samarbetet med Visdom Utbildning:

I egenskap av projektledare för arbetsmarknad och event inom projektet ”Sätt färg på Göteborg” har jag haft förmånen att få jobba tillsammans med Kristina Gow. Inom ramen för uppdraget så har Kristina varit flexibel och tillmötesgående inte minst sagt engagerad.

Vi önskar Kristina all lycka i framtiden med vad hon företar sig och lämnar de bästa rekommendationer om Kristina som person och kompetent utförare.

 

Räddningstjänsten

raddningstjansten“Räddningstjänsten har länge varit en manlig organisation. När vi anställde våra första kvinnliga brandmän för tre år sedan behövde vi hjälp med att skapa ett klimat där alla känner sig välkomna och där vi alla ser mångfald som en tillgång. Visdom Utbildnings seminarier, med Kristina Gow som moderator, har gett effekt och försett oss med verktyg att fortsätta arbetet på egen hand. I dag är vi medarbetare bättre på att prata, ta ställning och sätta gränser. Kristina Gow kombinerar hjärta och hjärna och fungerar som en väckarklocka. Dessutom har hon en stor portion ”glimten i ögat”.

Ann-Britt Stedth, personalchef vid Räddningstjänsten Storgöteborg, som anlitade Visdom Utbildning för 57 halvdagsseminarier om mångfald våren 2010, med totalt 800 deltagare.

 

Samordningsförbundet

so-aleSamordningsförbundet Ale Kungälv Stenungsund och Tjörn har haft Kristina Gow hos oss ett antal gånger under de två senaste vid större konferenser men även som handledare för förbundschef och samordnare. Detta tänker vi utöka under 2017 så att Kristina medverkar som handledare och stöd för styrelse, chefer och medarbetare inom vårt Samordningsförbund. Kristina hanterar detta viktiga ämne på ett lekfullt sätt som lockar till skratt men ändå med allvar lockat fram tankar kring jämställdhet som man inte alltid tänker på men som alltid måste vara i fokus.
 
Per Liljebäck
Förbundschef
Samordningsförbundet Ale, Kungälv
Stenungsund och Tjörn

 

Borås stad

borasstad_pms_2rad-kopia”Kursen i Hållbar jämställdhet innebar ett uppvaknande.  Målet var att kursdeltagarna skulle få på sig ‘jämställdhetsglasögonen’ och utbildningen gav perspektiv, som kommer att påverka kommunens verksamhet i framtiden. Kristina Gow är en positiv frisk fläkt. Hon sprider energi, är lyhörd, pedagogisk och väldigt lätt att samarbeta med.”

Carola Samuelsson, personalsekreterare i Marks kommun och under projektledare för Hållbar jämställdhet i Sjuhärad, med 130 deltagande politiker och chefer från fem kommuner.

Utbildningen på en heldag och tre halvdagar skräddarsyddes av Visdom Utbildning tillsammans med Marcus Hermansson från Business Performance i dialog med uppdragsgivaren.

Utöver föreläsningar och diskussioner fick deltagarna i uppgift att kartlägga en medborgarprocess inom sin verksamhet utifrån ett jämställdhetsperspektiv. En lärare upptäckte till exempel att bland personerna som lyftes fram i en modern lärobok fanns 60 män och 5 kvinnor.

 

Göteborgsoperan

skarmavbild-2016-11-14-kl-10-16-47”Kristina Gow var orädd, rakt på, metodisk och prestigelös. I planeringsarbetet var hon lyhörd och kunde skräddarsy utbildningarna efter våra specifika behov. Rollspelsövningarna som deltagarna genomförde gav konkreta insikter om sexuella trakasserier – och hur sådana kan hanteras.”

Karin Brittsjö, personalchef på GöteborgsOperan, som anlitade Visdom Utbildning för 2 halvdagsutbildningar i Hantering av sexuella trakasserier. De 70 deltagarna representerade åtta olika yrkesgrupper, såväl chefer som scenisk personal.

 ”Privilege is invisible for those who have it”

Michael Kimmel

Visdom Utbildning erbjuder workshops, föreläsningar och kurser som designas utifrån kundens behov. Tiden på utbildningarna kan variera alltifrån ett par timmar till flera dagar.
I en workshop jobbar vi både med att ge ny kunskap och att skapa medvetenhet. Här varvas interaktiva övningar med korta teoripass. Dialogen står i centrum.
En föreläsning är oftast inte längre än en timme och här presenteras teori samt ges möjlighet till korta diskussioner.
Kurser kan vara en längre tid med antingen sammanhängande kursdagar eller längre uppehåll mellan kursdagarna. Då kan tex eget arbete utföras.